Content

Amerikan Mutfak

10 Ocak 2014 Cuma

Amerikan Mutfak

Amerikan mutfak, adından da anlaşılabileceği gibi Amerika’da yaşayan insanlara has olan bir mutfak modelidir. Uzun senelerden beri ülkemizde de yapılan daire tipine göre veya çiftlerin kararına göre Amerikan mutfak modelleri tercih edilmektedir. Bu mutfak modellerinin en belirgin ve ayırt edici özelliği ise herkesin de bildiği üzere salon ile mutfağın aynı yerde olmasıdır. Amerika ve farklı ülkelerden bu mutfak modellerinin tercih ediliyor olmasına en büyük nedenleri biz Türk’ler kadar zengin bir yemek kültürlerinin olmaması ve sağlıklı beslenme olayını pek önemsememeleridir. Fast food adı verilen hazır yiyeceklere yönelmeleri Amerikalıları en büyük özellikleridir. Ülkemizde bu mutfak modelinin tercih edilmesinin en büyük nedeni ise yer tasarrufu sağlamaktır.

Örneğin; 1+1 dairede kişi veya kişiler kendilerine daha fazla boş alan oluşturmak adına bu mutfak modellerini tercih etmektedirler. Nitekim ülkemizde uzun senelerden beri kullanılıyor olmasına karşın sadece ufak evlerin ve evde pek fazla zaman geçirmeyen bayanların tercihi olmanın ötesine gidememiştir.
Subjektif olarak Amerikan mutfağına göz atacak olursak aslında modern yaşamın en gerekli parçalarından birisi olarak adlandırabiliriz. Sonuç olarak modern yaşamın en büyük gerekliliklerinden birisi zamandır. Amerikan mutfağı küçük ve fonksiyonel olması nedeni ile tercih sebebi olabilir. Aradığınız her parça her an elinizin altında bulunur. Özellikle tek başına yaşayan erkeklerin ve öğrenci evlerinde bu mutfak modeli tercih edilebilecek en mantıklı seçim olacaktır. Nitekim Türk kültürünün en ağır yemeklerini öğrenciler ve tek yaşayan erkeklerin yapabilmesi pek mümkün değildir.
 Amerikan mutfak modellerinin daima temiz tutulması gerekmektedir. Eğer evinize bir misafir gelirse onu salonda ağırlayacağınız için dolayısıyla bir nevi mutfağınızda da karşılamış olacaksınız. Bu mutfak türlerinin bir diğer adı ise açık mutfak modelleri olarak geçmektedir. Eğer cebinizden tasarruf etmek istiyorsanız açık mutfak modellerini tercih edebilirsiniz.
 
HyperSmash